Сергій Сухомлин: Житомир має шанс списати 247 мільйонів гривень неіснуючого боргу та не мати заборгованості перед Нафтогазом



Коли в 2015 році Сергій Сухомлин був обраний міським головою, заборгованість КП "Житомиртеплокомуненерго" за газ складала близько 300 мільйонів гривень.

І це не лише за сам газ! Це ще й штрафи та пені, які Нафтогаз і держава через суди переформатовувала в борги нашого комунального підприємства.

Саме так розпочав свою публікацію Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, розповідаючи хронологію/історію появи «боргу» нашого міста перед Нафтогазом.

Далі очільник Житомира розповів почергово.

Як з’являлись ці борги?

Тариф на тепло встановлювала НКРЕ.

І при змінах цін на електроенергію, газ, при підвищенні мінімальної заробітної плати, — рішення про підняття тарифів іноді приймались щопівроку. Або ж, коли був період виборів, — через рік (в цей час ніхто не хотів піднімати тарифи).

Читайте також: Скільки платитимуть за газ мешканці Житомирщини у грудні?

Люди, після того як отримають платіжки, зазвичай сплачують їх через місяць, два, три…

Тому рівень оплати ніколи не був 100%.

З’являлись борги — Нафтогаз йшов у суди.

І присуджував додаткові штрафи та пені Житомиртеплокомуненерго, які в свій час переросли в таку велику суму як кількасот мільйонів гривень.

З 2016 року постало питання про те, що держава повинна списати цю різницю в тарифах.

В тому числі, штрафи та пені, які виникли не з провини місцевого самоврядування та підприємств теплової енергетики.

«Фактично, 5 років ми чули обіцянки.

І от, цьогоріч підписали меморандум про непідняття тарифів із Кабміном, Офісом Президента, представниками місцевого самоврядування.

Держава вчергове взяла на себе зобов’язання провести списання цих, по факту неіснуючих, боргів», - зазначає Сергій Сухомлин.

За його словами, з представників місцевого самоврядування мало хто вірив, що це стане дійсністю.

І буквально минулого тижня, Верховна Рада України проголосувала й заклала в бюджет суму на списання цих богів.

Сьогодні — Кабінет Міністрів України затверджує методику по розрахунках та списаннях.

Вперше представники органів місцевого самоврядування побачили, що слова і Президента, і Прем’єр-міністра, і Міністра розвитку громад та територій, — підкріплені реальними діями, направлені на підтримку місцевого самоврядування!

Читайте також: На Житомирщині судитимуть колишнього головбуха селищної ради, яка «напозичала» з місцевого бюджету майже 340 тис. грн

«Дякую за активну позицію народним депутатам, Кабінету Міністрів та Офіс Президента України.

P.S. Окрема подяка Kirill Timoshenko та Арсеній Пушкаренко, який о 2 ночі на бюджетному комітету вніс саме таку пропозицію та отримав підтримку!

Тепер Житомир має шанс списати 247 мільйонів гривень неіснуючого боргу та не мати заборгованості перед Нафтогазом», - резюмував міський голова.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW