На кам'янецькому ринку виявили м'ясо з паразитами



Фахівці місцевої Держпродспоживслужби виявили цистицеркоз в свинині.

Відповідно до сигналізаційного повідомлення директора Дунаєвецької міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби щодо випадку виявлення цистицеркозу в м’ясотуші свинній спеціалісти Кам’янець-Подільського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели комісійне розслідування.

За результатами дослідження встановлено, що 02 грудня 2021 року спеціалісти лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчому ринку м. Кам’янця-Подільського Дунаєвецької міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби, під час проведення ветеринарно-санітарної експертизи виявили цистицеркоз в м’ясотуші свинній, яка належить громадянину Кам’янець-Подільського району. Дана туша поступила на реалізацію з відповідними супровідними документами. З метою недопущення розповсюдження паразитарних захворювань м’ясотуша свинна була поміщена в холодильник-ізолятор, який було опломбовано. Згідно ст. 7 п.7.44.2 Правил передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи м'яса та м'ясних продуктів м’ясотуша свинна визнана недоброякісною та підлягає утилізації, про що складено акт недопущення до реалізації.

За згодою власника м’ясотуші при участі комісії в складі головних спеціалістів відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Кам’янець-Подільського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, начальника Кам’янець-Подільської РДЛВМ, майстера полігону твердих побутових відходів м. Кам’янець-Подільський проведено утилізацію м’ясотуші свинної, ураженої цистицерками, в біотермічній ямі на полігоні твердих побутових відходів м. Кам’янця-Подільського.

Спеціалісти Кам’янець-Подільської РДЛВМ провели вимушену дезінфекцію на місці проведення ветеринарно-санітарної експертизи, у автомобілі в якому транспортувалася м’ясотуша, у дворогосподарстві, в якому утримувалась тварина та на місці утилізації.

Про даний випадок в телефонному режимі та письмово повідомлено директора КНП Кам’янець-Подільського центру ПМСД.

Читайте також:"На Кам'янеччині ВАЗ на швидкості влетів у кювет".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW