Силова підтримка зі зброєю: у Чернівцях бійці ТОР провели навчання



Поліцейських роти ТОР часто називають спецпризначенцями. Саме ці патрульні відпрацьовують ті виклики, де необхідна силова підтримка - від різноманітних масових заходів до розбоїв, грабежу, масових бійок. Такі виклики мають високий ступінь загрози, тому можуть потребувати використання бійцями зброї, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше, що Виклик змінюється викликом і так 24/7: як працює чернівецький патруль (ФОТО)

Тренування для ТОРівців є звичним атрибутом, особливо з фізпідготовки, бо це  дає можливість підтримувати хорошу фізичну форму і бути витривалим. Щомісячно проводяться стрільби у тирі - і це теж обов'язковий вишкіл для поліцейських. Водночас завдання, з якими можуть стикатися бійці спецпідрозділу під час несення служби, вимагають ще й правильного поводження з вогнепальною зброєю, зокрема автоматичною. Як відточували навички поводження з автоматичною зброєю бійці взводу №2 роти ТОР батальйону УПП Чернівецької області бачила й наша журналістка. 

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

ТОРівці зібралися в тирі: бронежилети, табельна зброя, додаткові магазини, наручники - все те, без чого у патрулювання не заступають. До того ж додалися автомати, з якими не часто, та все ж доводиться працювати. 

Навчання роти ТОР з вогнепальною зброєю, а саме АК, АКМ, мають важливе практичне значення. Ми відпрацьовуємо вміння роботи з довгоствольною зброєю, як переходити з довгої на коротку зброю. Все це є навички правильного поводження з автоматичною зброєю, - розповідає інспектор взводу №2 роти ТОР, старший лейтенант поліції Олег Плешка.

Він пояснив, що бійці відпрацьовували базові навики, тобто формування хвату, прицільних пристосувань, що дає можливість нормально вивести автомат на вогневий рубіж. 

Навчання ТОРівців у Чернівцях
фото 0372.uaНавчання ТОРівців у Чернівцях
фото 0372.ua

Зазвичай, довгу зброю – автомат – патрульні беруть на пости. У разі, якщо є якась небезпека чи спецоперація, чи можливо потрібно максимально перевіряти транспортні засоби, або ж є орієнтування на конкретний автомобіль, тоді ймовірність застосування автоматичної зброї зростає.  

Безпосередньо на патрулювання ми виїжджаємо з табельною зброєю – це пістолет. Автоматична зброя типу автомат видається у разі, якщо надходять виклики про погрозу зброєю чи озброєне пограбування, тоді бійців роти ТОР можуть додатково озброїти автоматами, - пояснює старший лейтенант поліції Юрій Штембуляк, заступник командира взводу №2 роти ТОР. 

Патрульний додає, що автоматичну зброю також можуть брати у разі, якщо бійців ТОР залучають як роту силової підтримки у якості забезпечення кримінальних проваджень.

Спільно з працівниками Управління карного розшуку ми їдемо на обшуки, або забезпечуємо охорону об’єктів, де вони проводяться. У таких випадках ТОРівці мають знати, як застосовувати автомати, а такі навички відточуються під час навчань, - зауважує поліцейський.

Зі слів Олега Плешки, хоча наразі такі навички не є у пріоритеті для ТОРівців, однак, аби бути завжди готовими до застосування автоматичної зброї, зважаючи на специфіку роботи, їх потрібно постійно відточувати. В екстремальних випадках професійне володіння вогнепальною зброєю може зберегти життя як самих патрульних, так і життя інших людей. 

ТОРівці тренувалися впродовж кількох годин, командна робота шліфувалася відпрацюванням реальних ситуацій, у яких поліцейські можуть використовувати автоматичну зброю. По завершенні навчання бійці перевірили зброю, здали автомати і передихнувши трохи, поїхали на чергове патрулювання міста.

Читайте також: Отримав три протоколи одразу: у Чернівцях п'яний водій тікав від патрульних (ВІДЕО)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW