Не тільки коронавірус: в Чернігові почалася епідемія грипу та ГРВІ



Новий епідемічний сезон захворюваності на грип та ГРВІ розпочався на Чернігівщині. Так, впродовж останнього тижня в області занедужало 6335 людей, серед яких більш ніж 2100 діти. Про це повідомив обласний лабораторний центр МОЗ.

Зазначається, що рівень захворюваності перевищує епідемічний поріг на 22,7 %. До медзакладів госпіталізували 94 людей, серед яких 78,7% дорослі.

Епідемічний поріг захворюваності перевищений у майже половині територіальних громад, зокрема у Ніжині та Чернігові.

Як і коронавірус, грип та ГРВІ передаються повітряно-крапельним шляхом, тож убезпечити себе від хвороби можна дотримуючись аналогічних заходів безпеки.

Медики радять уникати масових скупчень людей та громадського транспорту, дотримуватись дистанції в 1,5-2 м, прикривати рот і ніс під час кашлю, користуватись одноразовими масками у приміщенні та транспорті, регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання, користуватися одноразовими паперовими серветками і рушниками та часто і ретельно мити руки з милом або обробляти їх антисептиками.

Для загального зміцнення організму варто збалансовано харчуватися, спати достатню кількість годин, уникати перевтоми та одягатися відповідно до погоди.

Якщо ж ви відчули, що захворіли, залишайтеся вдома та звертайтеся до свого сімейного лікаря.

Як і коронавірусу, грипу можна уникнути вакцинувавшись. Про те, як і чому це краще зробити, ви можете прочитати тут.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW