Протидія насильства та впровадження чотиритижневого меню у школах: у Покровську відбулось засідання круглого столу



Сьогодні, 3 грудня, у Покровську у НВК №1 відбулось засідання круглого столу з обговорення актуальних питань здорового шкільного харчування, впровадження нового чотиритижневого сезонного меню, а також щодо профілактики правопорушень та попередження домашнього насильства.

Захід відвідали заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, представники структурних підрозділів ОДА, представники громад та місцевої влади Покровська.

"Оновлене меню запрацює повністю в усіх 491 ЗЗСО області з 1 січня 2022 року. Так, у Донецькій області 77% закладів вже працюють за системою ХАССП, а в 300 закладах вже оновлено 4-тижневе меню. Модернізація харчоблоків триває. До речі, 4 громади Покровського району беруть участь у державній субвенції «Спроможна школа». Крім цього, всі заклади, які ремонтуються по програмі "Велике будівництво" отримають нове сучасне обладнання, котре відповідає усім стандартам і буде годувати наше підростаюче покоління за усіма стандартами, що дозволить їм рости не тільки розумними, а і здоровими. Ми все робимо для цього", - зазначила Юлія Костюніна.

Вона підкреслила, що у державній політиці питання освіти та здоров’я – украй важливе, одне із ключових, а реформування системи освіти є пріоритетним завданням для фахівців різних ланок, адже Нова українська школа – це, перш за все, простір здоров’я, який сприяє гармонійному всебічному розвитку дітей.

«Вже протягом 6 місяців у Покровській громаді розробляються нові технологічні карти, і саме зараз технологи працюють над оновленим меню. Нам важлива не лише думка спеціалістів, як корисно нагодувати дітей. Ми враховуємо і беремо до уваги і думки наших учнів з цього приводу. Тому сьогодні під час засідання круглого столу ми обговорюємо впровадження 4-тижневого оновленого меню, безпеку дітей під час шляху до та після школи, механізми допомоги учням, які знаходяться у складних життєвих ситуаціях. Ми спілкуємось, ділимося досвідом. Вважаю, що такі заходи свідчать про розвиток громад та приєднаних територій», - підбила підсумки заходу Маргарита Ідрісова.

Протидія насильства та впровадження чотиритижневого меню у школах: у Покровську відбулось засідання круглого столу, фото-25

Нагадаємо, налагодження і поліпшення шкільного харчування визначене Національною стратегією розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі, схвалене Указом Президента України від 25.05.2020 №195/2020 та здійснюється за ініціативою та під патронатом дружини Президента України Олени Зеленської.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW