Призначено до розгляду справу стосовно голови ліквідаційної комісії, який намагався протиправно реалізувати будівлі сумського аеропорту



На 13 год 10 хв 13 грудня 2021 року призначено до розгляду справу стосовно голови ліквідаційної комісії, якого обвинувачено у протиправній реалізації будівлі сумського аеропорту та розтраті майна підприємства, службовому підробленні (ч. 3 ст. 191 та ч. 3 ст. 15/ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, КК України).

За матеріалами справи після припинення діяльності підприємства «Універсал-Авіа» шляхом його ліквідації було утворено комісію, головою якої призначено обвинуваченого. У 2018 році голова комісії, не отримавши згоду Міністерства інфраструктури України на відчуження нерухомого майна, без проведення незалежної його оцінки та аукціону уклав з фізичною особою договір купівлі-продажу, відповідно до якого частину будівель сумського аеропорту особа придбала за 103 тис. грн. Однак відповідно до висновку експертизи ринкова вартість приміщень нежитлових будівель становить 3,4 млн грн.

На даний час право зареєструвати придбану власність особі не вдалось через відсутність повного пакету документів, необхідних для реєстрації.

Також обвинувачений без згоди Міністерства інфраструктури України списав фюзеляжі восьми гелікоптерів та чотирьох літаків, та реалізував їх як брухт алюмінієвого сплаву за ціною, нижчою за ринкову, чим спричинив матеріальні збитку на загальну суму 163 тис. грн.

Головуючий суддя – Янголь .В.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 591/3753/21.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW