Два біатлоністи із Чернігова провалили спринт на Кубку світу. У чому причина



У шведському Естерсунді триває перший етап Кубку світу з біталону сезону 2021/22. Напередодні учасники змагалися у спринті. В жіночій команді наших землячок не було, а от у чоловіків на старт вийшло відразу два представники Чернігова.

Результати чернігівців

На жаль, і Артем Прима і Тарас Лесюк невдало провели 10-кілометрову гонку. На двох вогневих рубежах вони показали влучність у 90 % (1 промах із 10 пострілів), але швидкістю дуже багато програли лідерам і навіть середнякам

Артем Прима у підсумку фінішував на 76-му місці, програвши більше 2,5 хвилин переможцю з Франції. Навіть до топ-40, що дозволяє набрати очки у загальний залік відрив склав близько 1 хвилини.

Тарас Лесюк був ще повільнішим – більше 3 хвилин відставання від лідера і 1,5 хвилини до залікової зони. З одним промахом на спринтерській дистанції – це дуже багато. Як наслідок – 93-те місце серед 114 учасників, що фінішували.

Винуватий коронавірус

Перші дві гонки цього етапу Кубку світу, які відбулися ще минулого тижня, Артем Прима і Тарас Лесюк пропускали черех перенесений перети тим коронавірус. Звісно, це не могло не вплинути на результати чернігівців.

Після гонки у коментарі для Суспільне.Спорт Артем Прима зауважив, що у нього дійсно був складний період перед стартом сезону – хвороба і пропуск тренувань через самоізоляцію:

– З першого кола відчував, що щось не так: немає різкості, такий важкий, кволий, можна сказати… Потрібно більше стартів, аби наблизитися хоча би до середнього рівня форми… Думаю, все буде нормально.

Найближчий старт для біатлоніста буде вже у суботу, 4 грудня, коли у чоловіків пройде естафета. Очікується, що перший із чотирьох етапів побіжить саме Артем Прима.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW