У Сумах оштрафували двох підприємців, що продавали молоко, на 120 тисяч



За результатами здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у двох операторів ринку, що здійснюють свою підприємницьку діяльність в місті Суми, інспекторами Держпродспоживслужби Сумщини була виявлена реалізація молочної продукції іноземного походження з порушенням температурних умов зберігання та вимог до її маркування.

Одночасно, Головним управлінням були винесені рішення про вилучення з обігу харчових продуктів. На виконання даного рішення операторами ринку проведено утилізацію неправильно маркованої молочної продукції шляхом спалення.

Тому, за порушення температурних умов зберігання харчових продуктів до операторів ринку були застосовані штрафні санкцій в розмірі 80 тис. грн., а за реалізацію харчових продуктів, маркування яких не відповідає законодавству, застосовані штрафні санкції в загальному розмірі 40 тис. грн.

Суб’єкти господарювання не погодились, як із виявленими порушеннями так і застосованими до них штрафними санкціями та звернулися до Сумського окружного адміністративного суду про скасування постанов про накладення штрафу.

У межах 4 судових проваджень було доведено законність дій Головного управління та правомірність винесених постанов про накладення штрафу в сукупному розмірі 120 тис. грн. В зв’язку з чим рішеннями Сумського окружного адміністративного суду в задоволенні позовних вимог було відмовлено.

Не погодившись з застосуванням штрафних санкцій, оператори ринку звернулись з апеляційними скаргами до Другого апеляційного адміністративного суду. За результатами апеляційного перегляду, постановами Другого апеляційного адміністративного суду була повторно підтверджена правомірність проведеної перевірки та законність застосованих штрафних санкцій.

Станом на 29.11.2021 всі зазначені судові рішення та постанови про застосування штрафних санкцій в сукупному розмірі 120 тис. грн. набрали законної сили. Головним управлінням вживаються заходи щодо стягнення несплачених штрафних санкцій через органи Державної виконавчої служби, ініційований арешт грошових коштів та майна боржників.

Слід зазначити, що за 2020 – 2021 рік Головним управлінням були вжиті заходи щодо примусового стягнення на користь державного бюджету несплачених штрафних санкцій у сфері безпечності харчових продуктів по 60 постановам в розмірі 1,85 млн. грн.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW