"3 особливості штаму "Омікрон", які роблять його дуже страшним": медики про небезпеку вірусу



Величезне занепокоєння медиків і науковців викликає поширення штаму "Омікрон". Новий варіант вірусу стрімко поширюється, підбираючись і до кордонів України. Тим часом дослідники вже можуть повідомити про характерні особливості цього штаму, котрі можуть становити особливу небезпеку для простих людей.

Як інформує "Obozrevatel", китайські вчені припускають, що виявлений у Південній Африці новий штам коронавірусу Омікрон несе у собі потенційну загрозу через істотні зміни порівняно з попередніми варіантами інфекції. Фахівці виділили кілька особливостей Омікрону, зокрема, прискорене поширення, здатність оминати імунітет та швидкість поширення.

За словами головного лікаря інфекційної лікарні Хуашань при Фуданьському університеті Чжан Веньхуна, одна з найголовніших загроз Омікрону полягає у великій кількості мутацій порівняно з попереднім варіантом COVID-19.  

Вчені попередили, що перша та основна особливість нового штаму коронавірусу полягає в його "живучості" порівняно з попередніми штамами. У Китаї зазначили, що це призвело до того, що Омікрон уже витіснив усі попередні варіанти COVID-19 у країнах, де був уперше виявлений.

Також китайські фахівці звернули увагу на прискорене поширення нового штаму. Епідеміолог Чжун Наньшань наголосив, що Омікрон у рекордно короткий термін починає домінувати на територіях, куди йому вдалося проникнути. Також він припустив, що саме така особливість штаму пов'язана з рішенням багатьох країн у максимально короткі терміни обмежити сполучення з країнами Південної Африки.

Крім того, вчені заявили, що Омікрон може долати імунітет до коронавірусу, що вже сформувався в організмі людини. Водночас китайські фахівці зазначили, що поки що рано робити остаточні висновки про небезпеку нового варіанта COVID-19. Щоб оцінити реальну загрозу та ймовірність домінування нового штаму, на думку фахівців, потрібно більше часу. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW