СК "Полтава" почне будувати новий футбольний стадіон у Розсошенцях, а президент клубу мріє зіграти дербі в УПЛ проти "Ворскли"



29-го листопада представники спортивного клубу «Полтава» влаштували пресконференцію за підсумками виступів команди у другій лізі чемпіонату України. Поспілкуватися із представниками ЗМІ прийшли президент клубу Сергій Іващенко, головний тренер команди Володимир Сисенко та капітан команди Дмитро Щербак.

СК "Полтава" почне будувати новий футбольний стадіон у Розсошенцях, а президент клубу мріє зіграти дербі в УПЛ проти "Ворскли", фото-1

Сергій Іващенко поділився враженнями від виступу команди у другій лізі чемпіонату України. Нагадаємо, до минулого сезону СК «Полтава» грала у аматорах, а цього року дебютувала у змаганнях професіоналів. Президент підкреслив, що не ставив перед командою задачу на вихід у першу лігу. Головне було – придивитися до суперників та закріпитися всередині турнірної таблиці.

Нагадаємо, зараз СК «Полтава» займає шосте місце у турнірній таблиці. Проте теоретично обійти полтавців іще можуть «Тростянець» та «Миколаїв», які мають менше зіграних матчів.

Також Сергій Іващенко зізнався, що поки що кошти від проданих квитків не «відбивають» і одного відсотка витрат на утримання клубу. А також висловив сподівання, що вже через рік команда зможе грати на власному футбольному стадіоні. Цього року клуб придбав комплекс мотобольного стадіону у Розсошенцях. Там вже із весни почнуть капітальний ремонт приміщень із будівництвом роздягалень, душових, суддівських кімнат. Також вже у 2022-му хочуть зробити футбольне поле та тимчасову трибуну.

-На 2023-ій рік хочемо вийти, щоб там можна було проводити футбольні матчі у повному обсязі. Паралельно почнемо будувати першу постійну трибуну, західну. Всього їх буде три, - поділився Сергій Іващенко.

На стадіоні буде також доріжка для любительських занять бігом, а також вуличні тренажери. Крім, цього поруч зі стадіоном планують побудувати критий футбольний манеж.

Щодо амбітних планів клубу Сергій Іващенко зізнався, що глобальною ціллю є виступи в Українській прем’єр-лізі.

-Глобальна ціль – це команда прем’єр-ліги у Полтаві та конкурент "Ворскли". Чому б не побачити дербі між «Ворсклою» та СК «Полтава» в УПЛ?

Капітан команди, Дмитро Щербак, нагадаємо, вже встиг пограти в УПЛ якраз за полтавську «Ворсклу». І для нього таке дербі точно було б максимально принциповим. Поки що ж він разом із клубом виступає у другій лізі. Визнає, швидкості та технічна підготовка гравців там дещо нижчі, ніж в УПЛ, проте в цілому футбол залишається футболом.

Головний тренер команди Володимир Сисенко анонсував, що після зимової перерви до клубу прийдуть нові гравці, але акцент і далі робитимуть на футболістів із Полтави та Полтавської області. Тренер нагадав, що перед початком цього сезону багато гравців команди не лише не мали досвіду виступів у другій лізі, але й взагалі – у професійному футболі. Зараз вже на кількох гравців клубу є покупці, але продавати поки що нікого не планують. Також Володимир Сисенко запевнив, що у будь-якого талановитого гравця із Полтави чи Полтавщини є шанс потрапити до клубу.

-Ми відстежуємо гравців, які грають у чемпіонаті міста, чемпіонаті області. Ніколи не відмовляємося, коли нам когось рекомендують переглянути, тому що селекція – це така справа, коли ніколи не знаєш, у який момент можеш знайти талант, - пояснив тренер.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як СК "Полтава" впевнено обіграла дніпровську "Перемогу".

Бажаєте отримувати найважливіші новини Полтави у месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW