В облраді на Житомирщині відбулись засідання гуманітарної, бюджетної, комунальної комісій та Президії



Одразу на трьох засіданнях постійних комісій обласної ради відпрацювали депутати напередодні позачергової сесії: з гуманітарних питань, з питань комунальної власності та майнових відносин та з питань бюджету та фінансів.

Участь у роботі комісій взяли заступники голови обласної ради Олег Дзюбенко та Володимир Ширма, а також перша заступниця голови ОДА Наталія Остапченко.

Читайте також: ТОП-5 місць для відпочинку взимку на Житомирщині

Питання, що були розглянуті – ті, що будуть внесені сьогодні на розгляд позачергової сесії обласної ради вже об 11.00.

Нагадаємо, що голова підписав розпорядження про її скликання у п’ятницю, 26 листопада.

Зокрема, це питання про перейменування ліцею для обдарованих дітей та зміна його Статуту.

Перед депутатами виступила керівник ліцею Людмила Корінна. Вона зазначила: «Після тривалих перемовин та опрацювання нової редакції Статуту ми дійшли згоди, що залишаємо ліцею і академічне спрямування. Ми за те, щоб Житомирщина розвивалась, але і наш ліцей також. Тому в Статуті враховано та прописано 50% на спорт та 50% академічного спрямування».

Також, слово взяв керівник школи олімпійського резерву Андрій Палагін. Він доповів, що до обласної ради надійшли звернення від 8 керівників спортивних федерацій. В зверненнях прохання створення ліцею спортивного профілю саме у місті Житомир.

Також присутні на засіданнях розглянули зміни до бюджету на 2021 рік.

Читайте також: Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом отруєння школярів на Житомирщині хімічною речовиною

Перед самим початком сесії засідала Президія обласної ради за участю керівництва області: голови обласної ради Володимира Федоренка, голови ОДА Віталія Бунечка та заступників голів облради та облдержадміністрації.

Джерело: сайт Житомирської обласної ради



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW