Наїхав на дитячий візок автомобілем - отримав строк. У Слов’янському суді розглянули ДТП з дитиною



Суд виніс вирок водію, який збив коляску з дитиною у Слов’янську.

Дмитроо Браславський для 6262.com.ua

17-го червня під час руху на перехресті вулиці Ярослава Мудрого та вулиці Василівська автомобіль наїхав на дитячу коляску. У цій ДТП малолітня дитина отримала закриту черепно - мозкову травму.

Почавши рухатися він відчув удар у праву сторону автомобіля. Виконавши поворот ліворуч, через 10-15 метрів він зупинився і вийшов з автомобіля.

Причиною зупинки було те, що він відчув удар у праву сторону автомобіля і хотів з`ясувати що трапилося. Безпосередньо під час руху він не бачив, що саме трапилося.

До нього під`їхав легковий автомобіль і водій цього автомобіля повідомив йому, що сталося на пішохідному переході - він зачепив коляску, з якої випала дитина. Чоловік зачинив двері автомобіля і пішов на місце аварії.

Потерпілої дитини і його матері вже не було. На місці ДТП знаходилося двоє чоловіків, приїхали працівники патрульної поліції, слідчий, які стали складати документи. Його допитали, склали протокол, забрали автомобіль. Він дійсно зачепив коляску правою частиною автомобіля, але на автомобілі пошкоджень не було. Після цього чоловік пішов до приміщення дитячої лікарні, щоб дізнатися про стан здоров`я постраждалої дитини.

У лікарні зустрів матір та батька дитини, він вибачився та повідомив, що готовий допомагати. Винний тричі зустрічався з батьком дитини, передав йому на лікування 14000 грн. У тому, що вчинив вказане кримінальне правопорушення, він щиро розкаявся.

За показами матері малолітньої дитини люлька коляски відлетіла разом з дитиною, вдарилася об покриття дороги, перевернулася і з люльки викотився її син. Після цього автомобіль не зупинився, а поїхав далі. Вона підбігла, взяла дитину на руки.

Дитина не дихала, не реагувала. Жінка схопила дитину і побігла в дитячу лікарню, в реанімацію. Маля стало стогнати, через це мати зрозуміла, що син живий. У лікарні вона передала сина лікарям, які помістили його в реанімацію. З дитиною провели реанімаційні заходи, а жінка викликала поліцію. Тривалий час дитину лікували у місті Лиман, а пізніше у місті Дніпро.

Розглянувши справу суд ухвалив визнати чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 286 частина 2 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) і призначити йому покарання за цією статтею кримінального закону у виді позбавлення волі на строк чотири роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки. Проте реальний строк замінили на іспитовий. Також з водія стягнули на користь матері 200 тисяч гривень моральної шкоди, кошти витрачені на відшкодування проведених експертиз і на правову допомогу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW