На Житомирщині освітянам вручили 267 ноутбуків, — ФОТО



Сьогодні на Житомирщині вручити новенькі 267 ноутбуків освітянам Бердичівського району. Це лише частина техніки, яка була закуплена в рамках спільного проєкту Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство освіти і науки України «Ноутбук кожному вчителю».

Про це інформує голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко на своїй Фейсбук-сторінці. Знаково, що сьогоднішня подія відбулась на базі Гришковецького ліцею, який минулого року дав старт програмі Президента Велике будівництво на Житомирщині.

Читайте також: На Житомирщині лікарі обстежують та надають допомогу 11 школярам, які, ймовірно, скуштували «солодощі» з побутовою хімією

В цей день у Гришківцях зробили важливий крок для реалізації ще однієї ініціативи Президента – максимальної цифровізації державних послуг, зокрема й освітніх. Адже без мобільного доступу до мережі Інтернет та власних напрацювань, складно уявити роботу вчителя у наш час карантинів та цифрових технологій.

Вже незабаром майже 2300 ноутбуків для 183 закладів у 59 територіальних громадах області будуть передані у кожен навчальний заклад, який їх потребує. На придбання усієї техніки використано понад 32 мільйони гривень. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям Держави та громад, які залучаючи свій фінансовий ресурс отримали надзвичайно потрібне для роботи освітян обладнання. Першочергово такі ноутбуки отримають школи, які потребують цього найбільше та мають не менш як 250 учнів і опорні заклади з кількістю учнів не менш як 200 осіб.

Однак, 2300 – це тільки початок великої ініціативи, оскільки вже з наступного року розпочнеться «друга хвиля» закупівлі та передачі нових ноутбуків, зокрема ще додаткових 363, що будуть придбані за зекономлені кошти.

«Усі ноутбуки – сучасні, обладнані ефективним процесором та мають швидкий жорсткий диск, який дозволяє обробляти гігабайти даних.

Рухаємось далі шляхом до доступних сервісів та послуг, а також до Держави у смартфоні!», - резюмував очільник Житомирщини.

Читайте також: На Житомирщині рятувальники розрізали обойму підшипника, яку 14-річний хлопець, граючись, надів собі на палець



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW