Члени профільної комісії погодили перерозподіл майже 400 тис. грн на підтримку фермерських господарств та сільськогосподарських підприємств Житомирщини



У режимі відеоконференції в обласній раді відбулось засідання постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села.

Участь у роботі комісії взяв заступник голови обласної ради Володимир Ширма.

Депутати розглянули питання про погодження переліку заходів щодо реалізації Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2021-2027 роки та Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2021 рік.

З даного питання присутніх інформувала директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації Наталія Арендарчук.

Так, департаментом ініційовано перерозподіл зекономлених по Програмі економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2021 рік коштів у сумі 395 тис. грн на Програму розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2021-2027 роки, а саме:

  • підтримка фермерських господарств (для придбання причіпного та навісного обладнання) – 272,245 тис. грн;
  • приріст поголів’я корів власного відтворення сільськогосподарським підприємствам та фермерським господарствам – 46 тис. грн;
  • відшкодування вартості установки індивідуального доїння для господарств населення – 77,10 тис. грн;
  • фінансування заходів до Дня працівників сільського господарства та харчової промисловості – 2 тис. грн.

Члени профільної комісії цей перерозподіл коштів підтримали.

Зауважимо, що перелік заходів щодо реалізації Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2021-2027 роки та Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2021 рік по головному розпоряднику Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації також пройшов погодження постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку.

Джерело: сайт Житомирської облради



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW